Juridisch

Onze jurist kan u op alle rechtsgebieden van dienst zijn met informatie over of onderzoek naar de gangbare juridische vraagstukken van algemene aard en/of op het gebied van de afval- en reinigingsbranche in het bijzonder. Wij profileren ons niet als legal-office, maar kunnen u met de meest uiteenlopende (rechts)vragen vast uitstekend van dienst zijn.

Voorbeelden van enkele van onze werkzaamheden:

Aansprakelijkstellingen en klachtenafhandeling – eenmalige of reguliere ondersteuning/advies in afhandeling van “lastige” vraagstukken (inkomend en uitgaand).

(Afvalstoffen)verordening – inventarisatie/toetsing en/of update van de lopende verordeningen c.q. afstemming met alle betrokken partijen.

Arbo-wetgeving – praktische toepassingen
– hoe bijvoorbeeld met een effectieve interpretatie van de P90 norm meer rendement behaald kan worden, update van de RI&E.

(Awb) procedure bezwaar en beroep – algemene ondersteuning en advies over de te volgen procedure

Bestuurlijke handhaving
– ondersteuning in (omschakeling naar) deze wijze van handhaven (wet OM-afdoening).

Fraude-onderzoek, begeleiding/advies of onderzoek binnen uw organisatie – ook preventief, voor meer informatie zie menu “ Onderzoek ”.

Hoorcommissie – voorzitterschap of deelname als commissielid van bestuurlijke (hoor)commissies

Legal Audit – een algehele juridische doorlichting van uw organisatie

Privacy-wetgeving – op welke rechtmatige wijze kunt camera's binnen uw bedrijf plaatsen of opgenomen telefoongesprekken gebruiken.

Quick scan op uw bedrijfsrisico en –aansprakelijkheid – een verkorte juridische check op de belangrijkste “kwetsbare” plekken in uw organisatie.

Bent u als bedrijf werkzaam in een juridisch werkveld en kunt u tijdelijk hulp gebruiken? De Geus Projecten & Advies BV kan u ook tijdelijk ondersteunen in de afhandelingen en verwerking van uw juridische/administratieve processen.

 

milieu